Masterclass Ted Troost

Geplaatst in: Uncategorized | 0

21 juni ’16 heb ik de Masterclass van Ted Troost afgesloten en zijn 80ste! verjaardag gevierd. “Voelen maakt blij!”
Ted is het levende bewijs dat je vitaler blijft als je je gevoel volgt en het denken niet gebruikt voor zaken waarvoor je je gevoel als kompas hebt. Mijn vertrouwen in gevoel en lichaam zijn nog groter geworden.
CAM00511

BTW vrijstelling

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Hoera! Na 3 jaar procederen is bereikt dat haptotherapeuten aangesloten bij de VVH, geen BTW hoeven af te dragen. Per 1 maart 2016 zijn mijn tarieven dan ook verlaagd naar €60,- per afspraak van 45 min. (€30,- voor een afspraak die niet minimaal 48 uur van te voren is afgezegd.)

In goede handen

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Op 19 nov. heb ik een training gegeven aan de vrijwilligers van de Palliatieve Thuiszorg op Terschelling.Het was een hele mooie avond.Lees maar in onderstaande mail:

Dag Ellen,

Wat waren we bij jou in goede handen!

Namens ons allemaal wil ik je nogmaals danken voor een inspirerende, leerzame en
open sessie in een vertrouwenwekkende sfeer die je met jouw expertise hebt weten te creëren.

Ik denk dat wij als team nieuwe inzichten en handvaten hebben gekregen om nóg zorgvuldiger om te gaan met
terminaal zieke mensen die in al hun kwetsbaarheid ons toelaten in de zo intieme eindfase van hun leven!
Wij zijn ons, denk ik, door jouw oefeningen nog meer bewust geworden van de delicate benadering die onze aanwezigheid waardevol kan maken.

Wij slaan onze handen ineen, soms in de schoot, soms houden we ze thuis, maar altijd op het hart!

Mama café Terschelling

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Op 28 okt ben ik te gast bij het Mama Café op Terschelling. Tijdens het gezellig samen zijn van (a.s.-) moeders en hun jongste kinderen vertel ik over hoe je kind “Op eigen benen” kunt zetten. Dit vanuit haptonomisch perspectief. Zo gauw je kind geboren is, begint het proces van loslaten met de bedoeling dat het kind uiteindelijk zelfstandig en onafhankelijk zijn eigen leven kan leiden. Hoe kun je je kind daarin begeleiden? Het zal niet alleen praten worden. Ik hoop dat de aanwezige kinderen en moeders mee willen doen om ook in de praktijk, aan den lijve, met dit thema aan de slag te gaan.
Het Mama Café is deze keer in het Strandhotel op Formerum tussen 10 en 12 uur.

op eigen benen

Film met een lach en een traan

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Filmtip: WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY
Ik heb tranen gelaten van de lach en van ontroering. Wat kunnen we veel leren van (onze) kinderen over de essentie van het leven en het wezenlijke van mensen.”Let’s get mental!” What-We-Did-On-Our-Last-Holiday-still-1-220x124

VERENIGD KONINKRIJK, 2014, 95′
REGIE: ANDY HAMILTON, GUY JENKIN
ACTEURS: DAVID TENNANT, ROSAMUND PIKE, BILLY CONNOLLY
Doug (David Tennant) en Abi (Rosamund Pike) zijn twee normale ouders met drie charmante, maar zeer excentrieke kinderen. Wanneer het hen beide even te veel wordt, besluiten ze hun kinderen mee te nemen naar Schotland voor een grote familiebijeenkomst. Hier gaan ze de 75-ste verjaardag van Doug’s maffe vader vieren en hopen op een tijd van ontspanning en feest. Wat alleen een vakantie van verzoening moest zijn, verandert al snel in een vakantie vol misverstanden, gekneusde ego’s en onthullende geheimen.

★★★★ Cinemagazine
“Het acteren is van hoog niveau, met onze favoriete Schotten David Tennant en Billy Connolly en de geweldige Rosamund Pike voorop. Maar ook de kinderrollen zijn prima bezet, met de 13-jarige veterane Emilia Jones als grootste attractie. De beelden van het ruige Schotland wekken vakantiegevoelens en de heerlijke folkdeuntjes van The Waterboys geven de film iets feestelijk nostalgisch.”

★★★★ Indebioscoop.com
“Het filosofische handelen van de drie jonge kinderen (‘Volwassen ruziën alleen maar’) maakt van What We Did on Our Holiday een unieke film, die niet alleen regelmatig erg jolig is, maar ook tot nadenken stemt.”

In de lucht!

Geplaatst in: Uncategorized | 0

Hoera, het is zo ver! De nieuwe site is on line. Ben benieuwd naar jullie reacties en hoop het ook te horen als er dingen technisch niet kloppen.

Surf ze!

 

Lid van de VVH

Geplaatst in: Uncategorised | 0

Mijn lidmaatschap van de VVH is een feit. Vanaf 16 juli 2015 ben ik opgenomen in het Register van GZ-Haptotherapeuten. Mijn lidnr is 708.

1 2