haptonoom haptotherapeut

Wie is Ellen Maseland?

In 1966 werd ik geboren en inmiddels ben ik moeder van twee tiener-dochters. Na 13 jaar op Terschelling te hebben gewoond, ben ik zomer 2010 naar Gytsjerk verhuisd. Daar woon en werk ik in het karakteristieke pand van de oude zuivelfabriek ‘TRYNWALDEN’.

Na het behalen van mijn fysiotherapiediploma (1988) werkte ik 18 jaar in verschillende werkvelden. In verpleeghuizen, eerste lijnpraktijken en voor de thuiszorg. Ik werkte onder andere met basisschoolkinderen, zwangeren en senioren, was manager en deed werkplekonderzoek. Na 6,5 jaar scholing bij Frans Veldman jr. begon ik in 2006 mijn eigen praktijk voor Haptonomie. En nog steeds school ik me regelmatig bij. Bijvoorbeeld bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie, de Academie voor Haptonomie en het Instituut voor Toegepaste Haptonomie.

Als baby kun je wel voelen, maar nog niet denken. In de loop van ons leven, onder invloed van onze maatschappij, wordt denken steeds belangrijker. Wanneer je onvoldoende luistert naar wat je voelt, kom je in de knoei.
Voor mij is de haptonomie een prachtige manier om de balans tussen voelen en denken te herstellen.

Uit balans raken proberen te voorkomen, vind ik nog belangrijker. Daarom geef ik graag cursussen, workshops en dergelijke om mensen gevoeliger te maken voor de signalen die een goede raadgever kunnen zijn.

Mijn motto is: "VERTROUW OP JE GEVOEL"